Zirve Programı

09.00 - 09.30
Kayıt
Kahve arası
11.00 - 11.30
Cavit Yantaç (Microsoft)

Özellikle ChatGPT'nin başarılı lansmanı ve tüm dünyada yoğun kullanımı sonrası büyük dil modelleri üzerine çok yoğun çalışmalar yapıldığı gözlemlenmektedir. Bu yoğun çalışmalara ve üretken yapay zeka ile ilgili oluşan yoğun ilgiye ("hype") rağmen bazı projelerde beklentilerin karşılanamadığı görülmektedir. Bu sunumda, Microsoft'un deneyimlerinden yola çıkılarak, üretken yapay zeka projelerinin başarıya ulaşmasındaki ana unsurlar paylaşılacaktır.

11.50 - 12.30
Mehmet Targun (Yıldız Holding)

Yapay Zeka tüm dünyayı dönüştürürken şirketler bu teknolojiden nasıl faydalanacaklarını nasıl öğrenecekler? FMCG ve Perakende sektörlerinde nereden başlanmalı? Nasıl ilerlenmeli? Kalıcı fayda nasıl oluşturulur? Kültür buna hazır mıdır? sorularını sormak ve olası engelleri öngörmek üzerine konuşacağız.

12.30 - 14.00
Öğle arası
14.50 - 15.20
Berkay Yarpuzlu (MEXT)


Onur Şengün (MEXT)


Kahve arası
16.20 - 16.50
Prof. Dr. Kerem Rızvanoğlu (GSÜ)

Uygun metaforlar üzerinden, doğru personalarla, doğal ve yerele ait davranış ve tutumlar sergileyerek kullanıcılarla bağ kuran ve uzun vadede kişiselleştirilebilir üretici yapay zeka platformlarına ihtiyaç var. Böylesi platformların başta yaşlılar, engelliler gibi özel ihtiyaçları olan grupların yaşam kalitesine büyük katkılar sağlaması mümkün. O yüzden, insan-merkezli yapay zeka hiç olmadığı kadar önemli. Peki bu yeni nesil yapay zeka tabanlı platformları nasıl bir kullanıcı deneyimi sunuyor? Her şeye cevap sunan “evrensel bir arayüz” iddiasındaki mevcut "prompt engineering" tabanlı deneyim ne kadar kullanıcı-dostu? Arayüzlerin evrimini dikkate almadan bu yakıcı sorulara cevap sunmak olası değil. Bu bağlamda gerçekleştireceğimiz bir tarihselleştirme eşliğinde kullanıcı-dostu bir yapay zeka platformunu hayata geçirebilmek için neler yapılması gerektiğini örnek bilimsel projeler üzerinden konuşacağız.

17.00 - 17.30
Panel:
Koray Bilgi, Nutcracker
Soner Demiray, Bunsar
Moderatör : Prof. Dr. Kerem Rızvanoğlu
09.30 - 10.00
Halil Aksu (Digitopia)

Yapay zeka, günümüz dünyasını şekillendiren en önemli teknolojik gelişmelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu konferansta, "Yapay Zeka: Medeniyetimizin Yeni İşletim Sistemi" başlığı altında, yapay zekanın toplumumuz üzerindeki derin etkilerini ve insanlık için yeni fırsatlar yaratma potansiyelini ele alacağız. Konuşmamızda, yapay zekanın ekonomiden eğitime, sağlık hizmetlerinden çevre politikalarına kadar birçok alanda nasıl köklü değişiklikler yaratabileceğini detaylarıyla inceleyeceğiz. Bu dinamik tartışmaya katılarak yapay zekanın gelecekteki rolüne dair vizyonunuzu genişletin. Not: Bu açıklamayı (benim tarafımdan çok kullanılan ve kişisel olarak eğitilmiş olan) ChatGPT tarafından hazırlandı, sadece konuşma başlığını verdim. Bence çok başarılı. Sizlere de tavsiye ederim.

10.10 - 10.40
Kahve arası
11.00 - 11.30
Turhal Temizer (Akbank)
12.30 - 14.00
Öğle arası
14.00 - 14.40
Cem Say (Boğaziçi Üniv.)
15.00 - 15.40
Onur Eren (Light Eagle AG)

Yapay zeka gelişmeye ve hayatımızın çeşitli alanlarına entegre olmaya devam ettikçe, bu yeni dönemde nasıl yol alabileceğimize dair bir bakış açısı geliştirmenin önemi artıyor. Bu konuşmada sekiz benzersiz perspektif aracılığıyla, yapay zeka ve insan potansiyelinin kesişim noktasına ilgi duyan herkes için bakış açısını genişletiyor ve yapay zeka ile şekillenen dünyada karmaşıklıkları nasıl yönetebileceğinize dair pratik adımlar sunuyor olacağız.

15.40 - 17.00
Kokteyl
GSÜ - Portal

Tüm GSÜ hizmetleri için kurumsal eposta adresiniz ile giriş yapınız.

Parolamı Unuttum
Uzaktan Eğitim
GSÜ Otomasyon
Kablosuz Internet
E-posta
Yemek Menüsü